Известие

Collapse
No announcement yet.

Клема на акумулатор

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Клема на акумулатор

Здравейте, от доста време насам имам проблем с плюсовата клема на колата. А иммено, че от развиване и завиване клемата се изяди и се отчупи в горната си част. Въпроса ми е, каква клема трябва да сложа? Задължително ли е да е от алфа или всяка една , която се продава по магазините става? Понеже гледам , че нашите са малко по специфични от тези, които съм гледал по сайтовете. Благодаря.

Би трябвало всяка една да стане,по магазините има страшни боклуци,втора употреба ще е добре,ако си намерш,поне ще е качествена.

--- Имаш ли течност за чистачки?
    --- Ще има сажди...
    Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

...
      Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 15:49.

Comment

На 147 клемата и бушоните не са ли малко 3в1( поне при дизела е така)
        Volvo S80 2.0 T5 180hp
        Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
        Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

re

Колега лятото ми се налжи да подмена и аз моята,защото имах същия проблем като твоя.Проблема си го реших като си купих нова клема и я преправих малко.Значи на оригиналната режеш горната част т,е. пръстена за да останне долната част с двете дупки която да хванеш новата и си готов.
          ALFA ROMEO 156 1,9 JTD (932B2) 77kW 105hp+++

Comment

...
            Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 15:50.

Comment

Аз това искам да направя, но както пише колегата по-горе, има много неща по клемата и не знам дали ще може да се прехвърлят към новата, която със сигурност нямам да е оригинална. Ако някой го е правил да сподели, още по-добре ще е да сложи и снимков материал.

Comment

...
                Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 15:51.

Comment

Това което е в червено, където се стяга за акумулатора, моето се изхаби и взе да превърта болта.

Ако тези стават, има и в Ямбол. Просто не знам дали са Plug&Play. Да развия моята и да завия тази.
                  http://www.ebay.co.uk/itm/BATTERY-TE...tem1c28f00603?

Колега не се занимавай с мойте глупости, до ходиш по морги и т.н. Само искам да знам дали ще стани с клеми подобно на тази по-горе където си посочил.
                  Attached Files
                  Last edited by zombiran; d.m.y г., 19:32.

Comment

...
                    Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 15:51.

Comment

Мхм, така и ще стане. Благодаря ви.

Comment

Колега ако ползваш клеми като тези дето си посочил в ибея, имай пред вид че има едни дето много фащат окото но са боклук жълти са но не са от бронз а от някакъв цам ли що ли и се пукат много бързо.Аз съм с такива но от бронз.2- 3 лева мисля.
                        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Working...
                        X